منتدى بنات وبس
اهلا ومرحبا بكم فى منتدى بنات وبس


 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

бабочкаمعنى الابداع...صنع الشيء المستحيل ونحن نصنع المستحيل ..бабочка
сердцеالمقلدوون... خلفنا دآئما من قلدنآ أكد لنآ بأننآ الأفضل ..}сердце
 
 لـآ نحلل آلسرقۂ و آخذ آلـأفڪآر من منتدآنآ ,, ڪلۂ من مجهودنآ
يمنع وضع صور مخآلفۂ للدين آلـأسلآمي
سآهموآ معنآ في نشر منتدآنآ و جلب آعضآء آلى هنآ
لـآ تسجلي آن لن ترغبي بآلمشآرڪۂ


   
شاطر | 
 

 طريقة عمل آيس كريم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:46 pm

[center]ايس كريم الفانيليا اللذيذ



المقادير‎: ‎

‏ 4أكواب وبينج كريم‏‎
‏½ 1 كوب سكر‎
‏1‏‎ ‎ملعقة طعام خلاصة فانيلا‎ ‎سائلة‎
‏2 كوب حليب كامل الدسم ‏
رشة ملح‎ ‎

الطريقة‎:‎

في أناء كبير‏‎ ‎اخفقي مع بعض جميع المقادير جيدا
ثم ضعيها في الالة الخاصة للابس كريم أو ‏ضعيها
في‎ ‎علبة محكمة الإغلاق وادخليها الفريزر حتى تتجمد‏‎


آيـس كـريـم الـفـراولــة


المقادير‎:‎

‏2‏‎ ‎كوب فراولة ‏
‏½ كوب سكر‏‎
‏ 3 صفار بيض مخفوقات‎
‏½ كوب‎ ‎سكر‎
‏1‏‎ ‎كوب حليب‎
‏¼ ملعقة صغيرة ملح‏‎
‏2 كوب كريمة ثقيلة‎.
‏1 ملعقة طعام‎ ‎خلاصة فانيليا سائلة‏‎ ‎

الطريقة‎: ‎

‏1- اهرسي الفراولة مع ½ كوب سكر‎ . ‎

‏ 2- اخلطي الصفار والسكر والحليب والملح في أناء على نار متوسطة الحرارة
وحركية حتى‏‎ ‎يقارب للغليان " لا تدعية يغلي ".‏

‏3- ضعي المزيج في الثلاجة حتى يبرد لمدة 2-3 ساعات‏‎ ‎مع تحريكه بين الحين والحين‏‎.‎

‏4- صبي الكريمة والفانيليا على خليط الحليب ثم ضعي خليط‏‎ ‎الفراولة ثم ضعيها
في الالة ‏الخاصة حتى تجمد‎ أو ضعيها في علبة من البلاستيك‏‎ ‎وادخليها في الفريزر حتى تتجمد‎

ايس كريييم القهوة او الكابتشينو

المقادير‎: ‎

‏1 علبة حليب محلى مركز‎
‏1‏‎ ‎كوب قهوة محضرة وغامقة باردة‎
رشة ملح‎
‏1‏‎ ‎ملعقة صغيرة فانيليا‎
‏2‏‎ ‎كوب كريمة ثقيلة مخفوقة‎
‎ ‎
الطريقة‎: ‎

‏1- يخلط الجميع في الخلاط الكهربائي حتى تصبح كثيفة‎ . ‎

‏2- توضع في علبة بلاستيك وتدخل الفريزر حتى تتجمد.‏


آيـس كـريـم الــشـوكـولاتـة

المقادير‎: ‎

‏2 كوب كريمة ثقيلة‎
‏½ كوب سكر‎.
‏1 كوب وبينج كريم‎
‏3‏‎ ‎ملاعق طعام كاكاو بودرة‎

الطريقة‎:‎

‏1- اخلطي جميع المقادير في الخلاط‎ ‎الكهربائي حتى يمتزجا جيدا‎ ‎‏.‏

‏2- ضعيها في علبة بلاستيك وادخليها الفريزر حتى تتجمد‎


فـروزن يـوقـرت بـالـكـاكـاو والـمـوز

المقادير‎:

‏¼ كوب كاكاو غير محلى بودرة‎
‏¼ كوب سكر‏‎
‏½ 1 كوب حليب مكثف أبو‎ ‎قوس‎
‏¼ ‏‎ ‎كوب شراب الذرة الخفيف (كورن سيروب)‏‎
‏2علبة زبادي صغيرة الحجم‎
‏1موز‎ ‎مهروسة‎ ‎

الطريقة‎: ‎

‏1- ضعي الكاكاو والسكر في قدر على نار متوسطة‎ ‎الحرارة ثم أضيفي
إليها الحليب وحركي ‏باستمرار حتى تذوب المقادير.‏
‏2-‏ارفعيها من على‎ ‎النار ثم أضيفي شراب الذرة اتركيها تبرد تماما.‏

‏3- أضيفي لها الزبادي والموز‎ ‎وحركي بالخفاقة حتى يختلط المزيج.‏

‏4 - ضعيها في علبة محكمة الإغلاق وادخليها الفريزر‏‎ ‎حتى تتجمد جيدا


آيـس كــريم الـحـلـيـب بـالـفـسـتـق


المقادير :‏

‏10 حبات فستق‏‎
‏20حبة لوز‎
‏2 كوب ماء‎
‏1 علبة حليب نستله‎ ‎المركز المحلي‎
‏3 ملاعق صغيرة دقيق الذرة‎
ماء لتذويب دقيق الذرة‎
‏6 حبات هيل صغيرة (مطحون)‏‎
خلاصة الفانيلا‎
‏4 ملاعق كبيرة كوكتيل فواكه‎ ‎مشكلة‎
‏2 مغرفة آيس كريم بالفانيلا‎
هلام الفراولة‎

طريقة التحضير‎ : ‎

‏1- تنزع قشور الفستق واللوز وتغسل الحبات وتقطع رفيعا.‏‎
‏2- يغلي الماء بعد‎ ‎إضافة حليب نستله المركز المحلى إليه.‏‎
‏3- نخلط الدقيق مع الماء حتى يتكاثف ويضاف‎ ‎الى الحليب المغلى‎ ‎‏.‏‎
‏4- نضيف الهيل المطحون.‏‎
‏5- يضاف السكر حسب الرغبة ويوضع‎ ‎الخليط في البراد حتى يبرد.‏‎
‏6- يضاف الفستق واللوز وتخلط.‏‎
‏7- تضاف نقطة أو‎ ‎نقطتان من خلاصة الفانيلا الى خليط الحليب وتبرد حتى التثلج.‏‎
‏8-التقديم...‏‎
في كوب‎ ‎توضع ملعقتان كبيرتان من كوكتيل الفواكه المشكلة والحليب المحضر ,
‎كريم بالفانيلا وأخيرا ملعقتان صغيرتان من هلام الفراولةصف مغرفة ‏من الآيس
آيس كريم سهل^^


آيس كريم سهل

يقدم لـ 6 أشخاص، مدة الاعداد 5 دقائق.


المقادير:
2 كوب عصير ليمون مركز ومحلى، 2 كوب عصير خوخ مركز ومحلى، 2 كوب عصير
مانجو مركز ومحلى، جيلاتين مذاب في ماء بارد، قطرات ماء ورد، 2 كوب ثلج
مجروش، شرائح ليمون وأوراق نعناع للتزيين.


طريقة الاعداد: قسمي الثلج على أنواع العصائر، اخفقي كل عصير على حدة واخلطي معه قليل من الجلاتين وماء الورد.


اسكبي كل عصير في قالب عميق وادخليه البراد لمدة 12 ساعة، وبين الحين والآخر اخفقي العصائر حتى تعطي الشكل المجروش.


قدمي كرات من العصائر المجروشه في طبق التقديم وزينيها بشرائح الليمون والنعناع.





آيس كريم الموكا




يقدم لـ 4 أشخاص، مدة الاعداد 5 دقائق.


المقادير: آيس كريم موكا (آيس كريم بنكهة القهوة)، روب (زبادي) بنكهة العسل، نسكافيه مركز ومحلى ومثلج.


طريقة الاعداد: اسكبي النسكافيه في طبق التقديم ثم ضعي الروب فوقه ثم ضعي كرات الآيس كريم










البارفيه من أنواع الحلوى الفرنسية الشهية والتي تصنع من الأيس كريم والفاكهة وهي أروع ما يمكنك تقديمه لضيوفك في جو الصيف الحار
جربي بارفيه الفراولة الخفيف المصنوع من الزبادي المجمد وسوربيه الفراولة مع صلصة الفراولة الشهية
وتتميز هذه الوصفة بأنها قليلة الدسم حيث لا تتجاوز كمية الدهون في كل كوب واحد جرام
المقادير
كوب فراولة طازجة مقطعة شرائح
نصف كوب جيلي فراولة
ملعقتان كبيرتان سكر
كوب أيس كريم زبادي فانيليا مجمد قليل الدسم
كوب سوربيه فراولة (آيس كريم فراولة يتكون من عصير الفراولة ويكون خاليا من اللبن)
8 ثمرات فراولة صحيحة للتزيين (اختياري)
طـريقـة التحضيـــر
1-
امزجي الفراولة والجيلي والسكر في إناء صغير الحجم. اتركي المزيج علي نار
متوسطة مع التقليب المستمر لمدة 5 دقائق أو إلي أن تطري الفراولة وتتحول
إلي شراب.
2- ارفعي الإناء عن النار واتركي الصلصة لتبرد تماما ثم اتركيها في المبرد لمدة لا تقل عن ساعتين
3-
بملعقة آيس كريم أو بملعقة عادية أقسمي نصف آيس كريم الزبادي بين 8 أكواب
زجاجية ثم ضعي فوقه صلصة الفراولة ثم نصف السوربيه والمزيد من صلصة
الفراولة
كرري العملية السابقة ثم غطي جميع الطبقات بالكمية المتبقية من صلصة الفراولة
زيني الأكواب بحبات الفراولة وقدميها في الحال
واستمتعوا بالطعم اللذيذ

مثلج الفراولة



يقدم لشخصين، مدة الاعداد 10 دقائق.


المقادير: كيس جلي فراولة، كوب حليب قليل الدسم، ثلث كوب سكر، كوب وربع روب، كوب فراولة طازجة.


طريقة
الاعداد : اسكبي الحليب في وعاء ثم انثري عليه الجلي بالتدريج حتى يذوب ثم
سخنيه على نار هادئة ثم اضيفي السكر وحركي لمدة 2 دقيقة حتى يذوب السكر.
ابعديه عن النار بمجرد ان يصبح الخليط متماسكا وضعي الوعاء جانبا حتى يبرد
تماما.


اخلطي الروب مع الفراولة في الخلاط لمدة دقائق ثم اخلطيه
مع خليط الجلي وقلبيه جيدا. اسكبي الخليط في أوعية التقديم وادخليها
الثلاجة حتى تجمد وبالعافية.

آيس كريم العسل
يقدم لشخصين، مدة الاعداد 15 دقيقة.

المقادير: 5 صفار بيض، 500 مل حليب، 250 مل دبل كريم، نصف كوب عسل، ملعقه صغيرة فانيليا.

طريقة
الاعداد : اخفقي صفار البيض مع العسل في وعاء واتركيه جانبا. سخني الحليب
في وعاء آخر وقبل غليانه اضيفي له خليط العسل واتركيه حتى يتماسك أو يصبح
الخليط ثقيلا، ابعديه عن النار واتركيه ليبرد.

اخلطي خليط العسل مع الدبل كريم والفانيليا، ثم اسكبي الخليط في اوعية التقديم وادخليها الثلاجه حتى يجمد وبالعافيه.

(( ايس كريم جالكسي ))


·~-. ,.-~ المقادير : ·~-. ,.-~



2 كيس دريم ويب


2 كيس كريم كراميل


2 علبة قشطة


1 كاكاو جالكسي مبشور أو جالكسي ريبل


2 علبة حليب سائل (أبو قوس أو أي نوع اخر)


بسكويت بيتي بور أو أي بسكويت شاي اخر

·~-. ,.-~ الطريقة : ·~-. ,.-~


تخلط جميع المقادير ماعدا البسكويت في الخلاط حتى يصبح الخليط متجانس ..



نأتي بصينية بايركس نصف فيها البسكويت بعد ما نغمسه في حليب بودرة مذوب في ماء .



ثم نضع عليه الخليط ثم نضع طبقة أخرى من البسكويت


و هكذا حتى تصبح اخر طبقة هي طبقة الخليط..



و توضع الصينية في الثلاجة ..






ملاحظة :



يمكن استخدام أي نوع اخر من الشكولاته مثل الباونتي


او أي نوع من كادبوري و ان شاء الله تكون أكلة لذيذة و حلوة.



و يمكنك عدم استخدام أي من الشكولاته و بذلك تصير ايسكريم


بس



و يمكنك أن تضعي فواكه مشكلة بين طبقتي


البسكويت و الخليط ..



وبا الهنا والعافيه


بـــسم اللــه الرحمــــــن الرحــــيم

لعمل هذا الايسكريم
نحتاج إلى قالب سيلكون ثم نذوب الكاكاو في حمام مائي ويصب في القالب ويحرك حتى يغطي جوف القالب..
ثم يدخل قالب الكاكاو في الفريز لمدة 5 دقائق وهذه خطوة مهمة جدا حتى لايخرب الشكل







بعد الـــــ 5 دقــــائق نخرج القالب من الفريزرثم نضع الآيس كريم حسب الرغبة ولكن هنا وضع آيس كريم الفانليا


ثم نضع الحشوه عباره عن فول سوداني
غير مملح وكاكاو مبشور وتوفي سائل.....




ثم نكرر العملية نضع ايس كريم ثم فول سوداني غير مملح وتوفي



وفي الاخير نضع طبقة ايس كريم بدون اي شئ



ثم تدخل الفريزر الى اليوم الثاني حتى يتكثف الخليط مثل هذه الصورة

وهنا ينزع القالب بهدوء::




[center]
وهذه مثل القالب السابق ولكن بالكاكاو الابيض

نحتاج الى كاكاو ابيض
وايس كريم الفريز او فراوله
ايس كريم الفانيليا
والحشوة مربى الفراوله
تعمل نفس القالب الاول بالضبط

[/center]




وهذا هو شكلها النهائي ::




ساندويتش الآيس كريم .. بالصور

[center]
المقادير


3 / 4 كاس طحين


3 ملاعق الطعام مسحوق الكاكاو غير محلي


1 / 4 ملعقه الشاي الملح


1 / 2 كاس زبده


كاس السكر 1-1/4


3 بيضه كبيره


كوب الشوكولاته مذوبة


الفانيليا


آيس كريم الفانيليا (او اي نوع تريدون)


آيس كريم الكرز (او اي نوع تريدون)


المهم لونين وطعمين مختلفين



التحضير


سخن الفرن الي 200درجة مئوية


نأخذ ورق زبدة ونضعه على صينية


.ننخل الدقيق و الكاكاو



نضع في الخلاط الزبدة السكر البيض
ونخلط ثم نضيف الطحين والكاكاو المنخول. و الشوكولا السايحة وكذلك الفنيلا

نضع الخليط فوق ورق الزبدة وندخله الفرن


عندما تنضج نخرجها من الفرن ونتركها تبرد ثم نقسمها نصفين


نعود لآيس كريم


في صينية نضع نصف اللون ونصف اللون الثاني والعكس


نضع نصف الكيكة ونضع فوقه الآيس كريم


نضع النصف الثاني من الكيك


نقسمه مربعات وتاكلو بالهنا




كيكة الايس كريم





المقادير:

كيكة شوكولاته
كريمة مخفوقة
آيس كريم
مربى كرز

الطريقة:


* جهزي كيكة اي نوع بالشوكولا او سادة وبعدها
* قومي بازاله الطبقة العليا من الكيكة وضعيها في القالب تبع الكيك واحفريها بملعقة بس ما توصلي للقاع



* اذا كانت الكيكه ناشفة شويه ممكن تسقيها بالقطر او عصير الفاكهه المركز



* بعدها ضعي البوظة او ممكن كريما وفوقها المربى وتترك لتجمد في الفريزر



* وبعد ما تجمد نضيف القطعه اللي ازلناها قبل عن الكيكة



* وتدهن بالكريما وتزين حسب الرغبة



=============
منقول لتلطيف حرارة الصيف


mango ice cream




المقادير:

حبتا مانجو

10 ملاعق سكر ناعم

عصير ليمونة

نصف كيلو حليب

ملعقتين جوز هند

علبة متوسطة من الكريمة الكاملة

الدسم.

طريقة التحضير:

قشري المانجو ثم قطعيه إلى أجزاء

متوسطة.

اطحنيه في الخلاط الكهربائي مع بقية

المقادير باستثناء الكريمة الكاملة

الدسم لبضع ثوان، ثم اخفقي الكريمة

خفقـا جـيدا واسكبيها فوق المانجو.

ضعي المقادير إلى الفريزر واتركيها

بداخله لمدة ست ساعات، وقبل تقديمها

للضيوف بربع ساعة أخرجيها من الفريزر

ليسهل وضعها في صحون التقديم.


peaches ice cream



المقادير:

اربعه حبات خوخ

10 ملاعق سكر ناعم

عصير ليمونة

نصف كيلو حليب

علبة متوسطة من الكريمة الكاملة

الدسم.

وطريقا التخضير نفسها

raspberry ice cream





6 صفار بيض فانيليا

125غ سكر بودرة

25 سل الحليب

25 سل قشدة طرية

2 ملعقة من مربى توت


الطريقة:

ضعي الحليب و الفانيليا على نار

هادئة حتى يغلي .

اضربي صفار البيض مع السكر حتى يصبح

مثل الكريمة .

اخلطي مزيج الصفار و السكر بالحليب

جيدا ثم ضعيه على النار الهادئة مع

التحريك حتى يتعقد .

ارفعي المزيج عن النار ثم اخلطيه

مع المربى .

صبي المزيج في اناء و ضعيه في الثلاجة

بعدما يجمد قليلاً اخرجي الإناء و قلبي

بالشوكة ثم أعيديه للثلاجة

مرة اخرى .

كرري العملية ثلاث مرات

ثم قدمي الأيس في كؤوس صغيرة

و زينيها بالفستق المطحون .

ايس كريم الموز
banana ice cream



يقدم لشخصين، مدة الاعداد 10 دقائق.

المقادير:

375 مل حليب أو كريمه أو خليط من

الأثنين

100 جرام سكر

3 حبات موز مهروسة.

طريقة الاعداد :

ضعي المقادير كلها في الخلاط

ثم اسكبي الخليط في أوعية التقديم

وادخليها الثلاجة حتى تجمد وبالعافية



ايس كريم كاكاو مبتكر


يقدم لـ 6 أشخاص مدة الاعداد 60 دقيقة.

المقادير:

2 علبة قشطة

ملعقة كبيرة بودرة كاكاو

ملعقة صغيرة فانيليا

فنجان سكر

كيس كريمه شانتيه

علبة حليب محلى

10 حبات بسكويت دايجستف.

طريقة الاعداد :

اخلطي المقادير كلها في الخلاط

ثم اسكبي الخليط في أوعية التقديم

وادخليه الثلاجة حتى يجمد وبالعافية



آيس كريم الفستق




المقادير :

1 1/4كوب فستق .
(مقشر ومزال عنة القشرة الخارجية وذلك بنقعها بماء مغلي وتركها لمدة 5 دقائق )

2 1/2 كوب حليب سائل.

3 بيضات.

1 كوب سكر.

1 كوب كريمة ثقيلة مخفوقة.

1 م ص خلاصة اللوز.

1 م ص فانيلا سائلة.

الطريقة:

اخلطي الفستق والحليب والبيض والسكر

بالخلاط حتى تحصلي على مزيج ناعم اخضر

اللون .

ضعيها على نار هادئة حتى يبدأ المزيج

بالتكثف لمدة 25 دقيقة (لا تدعية يغلي).

اتركي المزيج يبرد .

ضعي على المزيج خلاصة اللوز والفانيلا

والكريمة بلطف وحركي المزيج .

ضعيها في الالة الخاصة .

او ضعيها في علبة بلاستيك وادخليها

الفريزر حتى تتجمد ..

قدميها وبالعافية



منقول للأمانة[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:46 pm

أيسكريم البيبسي
او الميرندا



المقادير:

واحد بيبسي او ميرندا

واحد قيمر

واحد دريم ويب(
صغيراللي فيه كيسين)

واحد حليب رينبوه(
ابو قوس)

اثنين جبن كيري

كيك سويس روول

كريم كرملا(
فقط البودره)


الطريقة:

يخلط البيبسي وبودرة لكريم كرملا

على النارحتى تذوب البودره

وتخلط جميع المقادير في الخلاط

ثم يقطع الكيك ويوضع في الاناء

ويصب عليه الخليط ويصب على

الخليط قليل من خليط البيبسي

ثم يوضع الخليط في الثلاجه ليجمد

وايضا سائل البيبسي ليجمد قليلا

ثم ناخذ سائل البيبسي ويوضع فوق

الخليط اي يصبح طبقه محمرة فوق

الخليط تشبه الجلي ويوضع في

الثلاجه وبالهناء والشفاء

******************

الآيس كريم بالفاكهـة
Banana Split



المقادير:

3 اصناف مختلفه من الايس كريم حسب

الانواع التي تحبوهاا =

كوب فاكهه منوعه

((
فراوله - موز- كرز ))

مقطعه الى مربعات صغيره

3- ملاعق لوز مبشور

3- ملاعق فستق مبشور


الطريقة:

ضعي في كل كأس ثلاث كرات من

انواع الايس كريم المختلفه .

اكملي الكأس بكميه من الفاكهه

الطازجه .

انثري المكسرات فوق كل كأس ويمكن

اضافه قليل من الكريم حسب الرغبه

ويمكن استبدال الكريم بالزبادي .

قدمي الايس كريم بعد الاعداد مباشره

ولا تتركيه في حراره الجو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:47 pm

[center]أخذت طريقته من أحد المنتديات
وطبقته وطلع جناااااان
وصوررته من مطبخي لعيونكن
بسم الله نبتدي

المقادير...
حليب المراعي بطعم الفراوله
دريم ويب

الطريقه...
نضع الحليب في الخلاط
ونضع معاه ظرف الدريم ويب
ويخلط لمدة 4-5 دقايق
حتى تتكون لدينا رغوه
نضع العصير في أكواب التقديم
ونأخذ من الرغوه الموجوده بالخلاط
بواسطة الملعقه ونضعها على وجه العصير
ويوضع في الثلاجه لدقائق حتى تتكون لدينا طبقتين من العصير
أبيض ووردي جناااان
وهذي النتيجه لعيونكن

هنا بعد وضعه بأكواب التقديم قبل تكون الطبقات





وهنا بعد تكون الطبقات









وهنا باينه الطبقات من قريب أبيض ووردي رااااايق






جربنه ويارب يعجبكن

ملاحظه/ كل 3 علب حليب نضع لهن بالمقابل ظرف واحد دريم ويب



حلى اقماع الايس كريم

سهل وطعم جنان
اخليكم مع المقادير

اقماع آيس كريم جاهزة

شكلاتة بيضا وشكلاتة بني


حلاوة طحينية

بندق ولوز محمس مبشور

فستق محمس مبشور


اول شي ناخد اقماع الايس كريم






ونقطع الطرف العلوي منها مثل كذا










نجمع الاطراف العلوية كلها في صحن





ونطحنه باليد او باي الة كهرئية عندك






نضع فوق الاقماع المبشورة حلاوة طحينية نوع النخلة








نضع كمية كبيرررة من البندق واللوز المبشور

يعنى كل ماكنت كمية البندق واللوز كثيرة كل ماكان الطعم جنان





نخلط المقادير الجافة مع بعض ونضيف بلأخير الشكلاتة البيضا





ونعجن الخليط والشكلاتة مع بعض
بحيث تتكون عندى عجينة جافة نوعا ما
ماتكون الشكلاتة كثير

وناخد كل قمع قصيت له الطرف العلوي ونحشيه بالحشوة السابقة

وامرره بالشكلاتة البني

والراس امرره بالشكلاتة البيضا والفستق

والاخير نعمل خطوط بالشكلاتة البيضا

اعذرونى ماصورت لكم اخر الخطوات


وهذا الشكل النهائي


وصحتين وعافية


[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:48 pm

السلام عليكم
قنبلة الايس كريم من مطبخي بالصور
المكونات
علبتين كيك سويس رول جاهز

4حبات ايس كريم
حبات شوكولاتة جالاكسي
كيس من شوكولاتة

الطريقة
صفيت شرائح الكيك في وعاء نصف كروي

ومبطن بورق النايلون





وحطيت بالوسط ايس كريم فانيليا
يمكنك تحطي طبقات من ايس كريم فانيليا وفراولة وكاكاو









وضعت عليها طبقة اخرى من الكيك
وغطيتها بالنايلون وتركتها تتماسك بالفريزر












اخرجتها من الفريزر
وغطيتها بالشوكولاتة











الصقي فيها حبات الشوكولاتة
وترجع بالفريزر تجمد

بالعافيــــــــــــــــــ ـــــــــــــة








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:49 pm


هنعمل في البوست ده الآيس كريم




و كام صوص


و كمان طريقة البسكويت (القرطاس )بتاع الآيس كريم


الطريقة سهلة جدا و المقادير متوفرة برضه



انا بحب اعمل الآيس كريم بالفواكه الفريش في الموسم بتاعها





المقادير:


في حدود 3/4 كيلو مانجة مثلا


(او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه)






و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها

(500 جرام يعني)






علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع

(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة)






علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة

(لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون)

(ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف)




الطريقة:






نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط


هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي


نسيبه لحد ما يبرد شوي


نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها


تكون متقطعة






نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام






و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله


و نضرب كويس و بعدين نصب الخليط ده في علبة في الفريزر


ممكن نحط مع الخليط قطع من الفاكهة و نقلبها بتدي طعم جميل برضه


تخيلي كده انت بتاكلي ايس كريم فراولة و فيه قطع فراولة ي


و ياسلام لو مكسرات كمان


بالذات مع الشوكولاته البندق بيخلي طعمها رااااائع


و كمان ممكن نحط قطع من الشوكولاته في الخليط بتدي شكل جميل ساعة الغرف






و نسيبة علي الأقل ساعتين علشان يمسك نفسة و يكون قوامه زي الآيس كريم


طبعا علي حسب الفريزر بتاعك


ممكن يتطلب يقعد في الفريزر ل6 ساعات






بس بيطلع كريمي و طعم الفاكهة الفريش واضح جدا فيه


بيطلع تحححفة


كل اللي هيدوقة مش هيصدق انه معمول في البيت


و من غير ماكنة آيس كريم كمان






ممكن طبعا يتقدم كده سادة او يتقدم مع صوص حسب نوع الآيس كريم اللي معمول






انا بصراحة بستسهل و اجيب مربي و أخفها علي النار باشوية ماية صغيرين و استخدمها صوص





مربي مانجة او مشمش او فراولة او تين


علي حسب نوع الفاكهة المستخدم في الأيس كريم






ممكن تعملي صوص كراميل


كوب كبير و نصف سكر


نصف كوب كبير كريمة لباني

(فريش كريم)


نصف كوب كبير بندق مجروش






نحط السكر في حلة علي نار هادية و نقلب بالراحة لحد ما يسيح و لونة يكون كراميل غامق بس اوعوا يتحرق منكم


و بعدين نحط عليه الفرش كريم و نقلب لمدة دقيقة كده و نحط البندق و نقلب علي النار لحد ما قوامه يغلظ و يصبح عندنا الصوص جاهز

(تقريبا من 4 ل5 دقائق تقليب متواصل)



ممكن صوص شيكولاته


نشيل شوي من الشوكولاته الخام اللي سيحناها


و نحط عليه زبدة و فريش كريم و نقلب كويس لحد التجانس التام و يكون في قوام الصوص


بس مانكترش الفريش كريم علشان ماتأثرش علي لون الشوكولاته






او نعمله بالطريقة ديه:


نصف كيلو لبن


ملعقة كبيرة مليانة كاكاو


نصف كوب كبير سكر

(100 جرام)


ملعقة كبيرة زبدة لينة


150 جرام شوكولاته دارك قطع






نحط
اللبن و عليه السكر علي النار و نقلب كويسو لما يغلي نهدي النار شويو نحط
الشوكولاته القطع و الكاكاو و نفضل نقلب علي نا هادية خاااالص حد ما
الشوكولاته تسيح تماما في الأخر نحط ملعقة الزبدة علشان التلميع




طيب كده احنا خلصنا الآيس كريم


و الصوصات كمان






ندخل بأه علي المفاجئة الكبري






هقولكم علي طريقة بسكويت الأيس كريم




المقادير:


90 جرام زبدة لينة


90 جرام سكر بودرة


45 جرام دقيق


بياض بيضة


فانيليا





الملعقة الصغيرة بتساوي 5 جرام


و الملعقة الكبيرة(بتاعة الأكل) بتساوي 15 جرام






يعني 90 جرام هتساوي 6 ملاعق طعام


45 جرام هتساوي 3 ملاعق طعام






في مقادير تانية و بتدي نتيجة كويسة برضه






نصف كوب سكر بودرة


نصف كوب زبدة


كوب دقيق

(بس ننقص منه مقدار ملعقة كبيرة)


بياض 2 بيضة


فانيليا

(لو اخدنا بالنار هنا زود في مقدار الدقيق مقابل السكر و الزبدة و عوض ببياض البيض)






نسيح الزبدة علي النار و نذوب فيها السكر البودرة و نقلب كويس و يستحسسن نضرب بالمضرب السلك


و نحط بياض البيض و عليه الفانيليا و نخفق كويس جدا و بعدين نحط الدقيق و نفضل نخفق لحد ما الخليط يكون عجين سائل بدون أي كلاكيع






و نجيب ورق مقوي مضلع من عند أي حد بتاع مستلزمات الحلواني


او حتي مش مضلع


و نقصه دواير و نحط عليه العجين بتاعنا بالكبشة و نفرد بالملعقة علي الدايرة بتاعتنا


نحاول ما نرفعهوش اوي علشان يكون قوامه كويس






و نحطه في الفرن علي درجة حرارة عالية


يادوب 5 دقائق او لحد ما الأطراف تحمر


نقوم بسرعة مطلعينه من الفرن و في ساعتها نلفه علي شكل قرطاس


او ممكن نحطه علي طبق علشان ياخد شكل الطبق


و هو دقيقة واحدة و هينشف علي الوضع اللي عملناه عليه
ممكن نحطه في الفرن تاني بعد ما شكلناه علشان يكمل احمرار







علي فكرة انا ساعات بستخدم البسكويت اللي علي شكل طبق ده في تقديم الفروت سلاد (سلطة فواكة)


بتبقي فكرة حلوة ان الواحد بعد ما يخلص طبقة ياكله بعد كده


طبعا ممكن تشتري بسكويت جاهز من بره
و تعملي ساندويتش ايس كريم
زي الويتش اللي بيتباع في السوبر ماركت
و ممكن نقدمه بالأشكال ديه


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:49 pm



يجذب أنظار الناس نحوه ...

ولايملكون سوى مد أيديهم لتناولة ...

نضيفه للمأكولات يخرج لنا ألوان بديعة تدل على عظمة الخالق ...

الكرز سر النكهات في أوقات الفرح...

















المقادير:

2كوب كرز مفرزن أو طازج
بيضتان
4/1+1 كوب سكر
2/11 كوب هاف اند هالف ( حليب + كريمة بنفس المقدار)
4/1 م فانيلا
كوب كريمة خفق
المقادير الاضافية.
1 كوب كرز مقطع
2/3 كوب شكولاته مبشورة
1/4 كوب جوز

الطريقة:

نأخذ
كوبين الكرز ونقوم بطحنه طحنًا ناعما و نضرب البيض جيدا مع ضربه على حمام
مائي مع عدم التوقف عن الخفق نخلط الهاف اند هاف (حليب+ كريمة ) اضافة الى
كوب كريمة الخفق والسكر والفانيلا والبيض
ثم نضيفهم لخليط الكرز ونحرك
جيدا ثم ونضع الخليط بمكينة الايسكريم ونخفق لمدة 23 د بعد ان يجهز
الايسكريم نضيف المقادير الاضافية ونحرك جيدا قبل فرزنة الخليط
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأحد مارس 20, 2011 11:50 pm

لاااااا تنسسوا الردود والمششاركآت

ولا للردود السسطحية بنات


ولا تبخلوا علينا والله تعبت ششاركوا لو بوصفة


بااااااااااااااااااي


ولي رجعة باذن الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
هينامورى
(مديرات المنتدى)
(مديرات المنتدى)


عدد المساهمات: 27
نقاط: 52
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 25/08/2010
العمر: 16
الموقع: أحلام بنوتة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الإثنين ديسمبر 05, 2011 4:28 pm

.............................................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://meme450.yoo7.com
عاشقه القدس
(عضوة فعالة)
(عضوة فعالة)


عدد المساهمات: 41
نقاط: 47
السٌّمعَة: 1
تاريخ التسجيل: 26/03/2012

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل آيس كريم   الأربعاء مارس 28, 2012 6:38 pm

اننا ما عاد اتحمل الحين ابعتيلي ايس كريم الفراوله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 

طريقة عمل آيس كريم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» رمضان كريم
» عندي حنين كريم العبد ..
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة عمل شيرة اللقيمات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى بنات وبس ::  :: -